Over grote hoogtes en botanische beelden

Deze ochtend verlaten we de Cotswold lodge, niet nadat we Adrienne en Garth hartelijk bedankt hebben, voor hun gastvrijheid en het openstellen van hun prachtige B&B. Mocht de WHT in Coromandel in de toekomst een onderkomen nodig hebben, dan weet hij wel waar te verblijven. Garth heeft zoals gebruikelijk iedere ochtend, ons ook nu weer een alternatieve route aanbevolen langs de kust en die volgen wij dan ook. Het lijkt alsof we in de Maremma in Toscane rondrijden; opnieuw weet het Nieuw Zeelandse landschap ons te verassen.

Langzamerhand komen we dichter in de buurt van Auckland en bezoeken we, alvorens echt de stad in te duiken, de Botanische tuin van Auckland. Het eerste concept voor een botanische tuin in de regio Auckland begon in 1926, toen leden van de Auckland District Horticultural Society een dergelijke attractie voor Auckland voorstelden. In oktober 1928 werd een rapport doorgestuurd naar de toenmalige Parkcommissie van de gemeenteraad met aanbevelingen. Dit werd goedgekeurd door de commissie. Echter pas  23 februari 1982 werden de tuinen officieel geopend door David Bellamy. In 2007 startte een tweejaarlijkse sculptuur-tentoonstelling (Sculpture in the Gardens), met geselecteerde grootschalige openbare sculpturen. Precies dit jaar is het de zesde keer dat de tentoonstelling gehouden wordt, dus dat geeft moeder Jachthaven de gelegenheid, nog wat plaatjes van aangename kunst te schieten.

Het is heerlijk in de tuin, die tevens als rustpunt, voor de altijd bezige Aucklanders, fungeert.

Uiteindelijk gaan we door want op onze laatste dag in Auckland willen we ook nog wat van die stad zien. Het wordt drukker en drukker en de we rijden inmiddels op 4-baans snelwegen dus hebben echt het gevoel weer in de bewoonde wereld te zijn beland. Auckland (Māori: Tāmaki-makau-rau) is het dichtstbevolkte stedelijk gebied van Nieuw-Zeeland. De agglomeratie bestaat uit meerdere steden en districten, die in 2010 op bestuurlijk niveau werden samengevoegd. Het gebied heeft ruim 1,4 miljoen inwoners (2009), ongeveer een derde van de gehele Nieuw-Zeelandse bevolking, waarvan ruim 400.000 in het voormalige Auckland City leven. We checken in in ons appartement in het centrum van de stad. Auckland overrompeld ons met geluiden en stedelijke chaos; hulpdiensten scheuren te pas en te onpas met luide sirenes langs en er wordt druk gebouwd en gerenoveerd. We bezoeken het Wharf gebied waar de prijzen van de gemiddelde doorzonwoning ver boven de 1 miljoen NZ Dollar uitkomen en waar een soort permanent tentoonstelling van de HISWA is gesitueerd. Kapitale zeilboten en motorboten domineren het uitzicht. We nemen plaats bij een uitnodigend Italiaans restaurant waar we onze verlate lunch goed laten smaken.

Na de lunch lopen we richting het winkelgebied van Auckland, waar we onze ogen uitkijken, naar de lange rijen voor diverse winkels, in verband met een vervroegde Black Friday Sale actie. Gelukkig is het niet overal zo gek, dus kunnen we onze gewenste souvenirs en cadeaus voor thuis in alle rust aanschaffen. Om zes uur komt er een einde aan de pret, want de winkels sluiten gewoon hun deuren op dat tijdstip, ondanks dat het bommetje vol is met koopgrage toeristen. We keren terug naar ons appartement, waar we ons verfrissen en klaar maken voor de avond, want we gaan in stijl dineren in de 328 m hoge SkyTower waar we ons laatste avondmaal zullen genieten.

We melden ons met de reservering om klokslag kwart over acht bij de SkyTower en worden in minder dan een minuut naar 190 meter geschoten en melden ons bij de Orbit 360 dining.

Wij hebben geboekt voor negen uur ‘s avonds, echter we mogen drie kwartier eerder al naar boven om op het Sky deck (220 m) en het main observation level (186m) van het uitzicht te genieten. De view over de stad Auckland is spectaculair en we schieten weer vele plaatjes. Natuurlijk testen we de stevigheid van de aanwezige glazen vloerdelen waarbij je rechtstreeks in de peilloze diepte kijkt.

Uiteindelijk is het negen uur en we kunnen aanschuiven bij een tafel aan het raam. Het restaurant draait in een uur tijd 360 graden dus tijdens het eten is het uitzicht steeds aan het veranderen. Daarnaast is de keuken van grote klasse en smikkelen en smullen de Wormholetravel & Co. van het opgediende eten.

Ook de toetjes en aangerukte wijn mag er zijn, onze smaakpapillen worden deze avond danig verwend.

Na een mooie avond sluiten we uiteindelijk af en worden een vrije val lift weer veilig op de begane grond afgeleverd. We lopen door de de donkere stad weer terug naar ons appartement.

De volgende ochtend checken we uit en genieten nog even van onze laatste uurtjes in Auckland. Het ontbijt met dirty eggs en zowaar papegaaien in de bomen en langs rijdende haaien bussen is geweldig. We zijn klaar voor de lange reis retour kikkerlandje.

We leveren ons Travelmobiel weer in en checken in voor onze vlucht naar NL. Het is mooi geweest.

2 thoughts on “Over grote hoogtes en botanische beelden

  1. Het is mooi geweest ??? Het was zo al een prachtige reis , en ik was er niet eens bij ! Wat een mooie laatste dag en wat een uitzicht 👍, goede reis terug en dank weer voor alle mooie verhalen en prachtige fotos ! Tot de volgende keer WHT !

Leave a Reply