State of emergency, torrential rain and flooding

Het leek alsof de WHT op volle zee zat deze nacht, het stormde, bliksemde en plensde dat het deed. Deze dag moet als verloren beschouwd worden omdat het zelfs voor tropische standaarden heftig regent. Op het nieuws wordt aangegeven dat de noodtoestand uitgeroepen is. Er zijn een aantal mensen verdronken en in sommige delen zijn de hulptroepen nog niet komen op dagen en zitten de mensen op het dak te wachten op hulp. Dit is dus een dag dat er niet veel te vermelden is. Aan het eind van de dag moet er toch nog wat boodschappen gedaan worden, Moeder Jachthaven en de WHT werpen zich op als vrijwilliger en du moment het lijkt alsof het stopt met regenen stappen ze naar buiten in regenkleding. Gelukkig is het maar tien minuten lopen naar de Supermarket Harris- farm, een luxe en voor Australische begrippen dure winkel. Zonder al te nat te worden komen we aan in de winkel en kijken onze ogen uit. De AH super XL is er niks bij.

60 Aus dollar voor een kilo gember vindt de WHT best wel aan de prijs en 40 Aus dollar voor een kilo Knoflook doet hem de haren ten berge rijzen.

Ook hier zien we tekenen van de invloed van de overvloedige regen, er wordt aangegeven dat de regen van invloed is op de kwaliteit van de producten en verderop in de winkel zien we serieuze lekkages ontstaan.

Uiteindelijk scoren we onze noodzakelijke boodschappen en verlaten de winkel.

Helaas worden op dat moment de sluizen opengezet en moet de WHT door torrential rain richting het appartement. Het gutst van de regen en de WHT en MJ moeten door kniediep water richting appartement waden.

Uiteindelijk bereiken ze zonder te verdrinken het trappenhuis en kan er gewoon gedineerd worden. Het blijft bliksemen tot diep in de nacht maar dat vindt de WHT niet erg want dat doet hem aan kamperen in Zuid-Frankrijk denken. Morgen zijn de vooruitzichten 100% beter dus pluk de dag.

One thought on “State of emergency, torrential rain and flooding

Leave a Reply