Te voet in Leura en Katoomba

Na goed Australisch gebruik staan we vroeg op voor een korte wandeling richting koffieshop voordat het dagprogramma begint; Tho werken in Sydney en dus 1,5 uur reizen met de city tank, Lau hybride werken en dus in de B&B digitaal verbonden in teams en zoom meetings, De Traveler en Moeder Jachthaven gaan vandaag golfen op de Leura Golfcourse en verkennen te voet Katoomba.

Het is een hele klim richting het centrum van het stadje en voordat we boven zijn staan de zweetdruppels op het voorhoofd van de WHT. Uiteindelijk, al uit hijgend staat het gezelschap boven bij de Espresso&Waffle bar waar we koffietjes bestellen. Een mooie manier om de dag te beginnen!

Aangezien voor een deel van het gezelschap de plicht roept vertrekken we weer richting B&B.

De Traveler & Co stuiten onderweg op een street art walk die natuurlijk vastgelegd moet worden.

Weer aangekomen bij de B&B zijn ze nog net op tijd om Thomas uit te zwaaien die richting Sydney gaat. Aangezien er vandaag geen City Tank tot hun beschikking staat wordt er getracht een Uber te regelen voor transport richting Leura Golfcourse. Helaas zijn de vele Ubers in het gebied niet beschikbaar en ook een gewone taxi is moeilijk te verkrijgen. De reden is vertelt de taxi chauffeuse dat de treinen niet werken omdat door flooding en landslides de track onbegaanbaar is. Vele locals nemen de taxi om bij de interstate bussen te komen. Zoals zoveel Australiërs die de WHT ontmoet vertelt ook deze dat ze banden met Nederland heeft. Trots vertelt ze dat ze in Leidschendam is geweest. Gedurende de rit naar Leura bedenkt de WHT dat het maar goed is dat ze niet de benenwagen genomen hebben, de wegen slingeren hier van heuveltop naar vallei en weer terug, dat hadden de Traveler & Co niet getrokken..

Aangekomen bij de Golfclub moeten eerst alle formaliteiten doorgenomen worden en equipment gehuurd worden. Daarnaast benodigdheden als balletjes en pinnetjes worden ook ingeslagen.

De club heeft altijd voorop gelopen in de golfsport in de Blue Mountains sinds het op 29 november 1902 officieel geopend werd met een 9 holes course op de Fitzroy Street. Het was een van de eerste niet-city courses. Grond werd vóór de Eerste Wereldoorlog verworven voor een extra 9 holes, die geleidelijk werden ontwikkeld tijdens de jaren 1920 wat leidde tot een geïntegreerde 18 holes baan. De baan is gelegen aan de valley of mountain creeks en kijkt over de blue mountains.

De Wormholetraveler en Moeder Jachthaven spelen een heerlijk potje en genieten van de stille baan. Nou ja stil… op een gegeven moment horen ze een vreemd klappend geluid wat ze niet thuis kunnen brengen, het lijkt op een stel op hol geslagen spechten maar er is geen vogel te bekennen, zelfs de ingeschakelde rangers weten niet wat het is. De WHT denkt dat het een speciaal soort krekels zijn die dit geluid produceren.

Na gedane arbeid is het goed rusten, dus gaan de WHT & Co, verpozen in het belendende Fairmont waar ze een kleine lunch nuttigen. Natuurlijk leggen ze het eea vast en genieten opnieuw van het prachtige uitzicht wat dit hotel heeft op de blauwe bergen.

Aan al het leuks komt een eind dus wandelen we richting bushalte waar we de bus richting Katoomba nemen.

Wat boodschapjes bij de plaatselijke Aldi en Sportshop en de WHT en MJ dalen weer af richting B&B. We call it the day……..

One thought on “Te voet in Leura en Katoomba

Leave a Reply