Moore Park en de Ryder Cup

Vandaag is het een belangrijke dag want er wordt om de Bondi Ryder Cup gestreden. De WHT en MJ spelen vandaag golf op de Moore Park Golf Course tegen Dave en Liz, ouders van vrienden van ThoLau die ook hun kids hier bezoeken na twee jaar lock down. Dave and Liz zijn beide fervente golfers met lage handicaps. Het belooft een zonnige dag te worden dus we hebben er zin an.

We besluiten heren tegen dames te spelen en de winnaar betaald de consumpties. Er wordt op het scherpst van de snede gespeeld en zelfs op de oefengreen spatten de vonken er vanaf. Moore Park is een prachtige 18 holes golfbaan in het Central Business District van Sydney.

Ook hier zie je de typisch zaken die wel degelijk er op duiden dat je op een tropische baan speelt; er wordt gewaarschuwd om je zonnebrand te smeren en bij teebox nr 1 wordt je verzocht een emmer zand mee te nemen om de divots in de baan te repareren.

De course is een uitdagende baan met veel inclinaties en een rough die je bal opslurpt en niet meer terug geeft. Voor Ibu Marina is het best lastig om niet achter balletjes aan te gaan, maar de aanwezigheid van slangen, spinnen en andere gevaarlijke dieren weerhouden haar ervan.

We slaan af op tee 1 en de wedstrijd is onderweg

Hoogtepunt van de dag is een chip over 15 m van Ibu Marina die in een keer valt en daarmee het punt naar de dames laat gaan. Uiteindelijk wordt de wedstrijd op de laatste hole beslist of eigenlijk onbeslist. Het wordt een draw als zowel De WHT als Liz de put op een meter net missen.

Natuurlijk is er een groepsfoto na afloop en drinken we in het clubhouse wat op de goede afloop. We nemen afscheid want zowel Liz als Dave keren respectievelijk terug naar Ierland en Londen volgende week. De afspraak staat om deze wedstrijd te herhalen in Ierland een volgende keer.

‘s avonds gaan we uit eten bij Totti’s en ontmoeten daar Maria en Chacho, vrienden van ThoLau. We eten er heerlijk en hebben een mooie avond.

Leave a Reply