Jordanie, een tocht door het Hasjemitische Koninkrijk

Uiteindelijk na meer dan twee jaar vertrekt de WHT, moeder Jachthaven, de GPD en Blossoming flower richting Jordanie, officieel het Hasjemitische Koninkrijk Jordanië (Arabisch: ‘المملكة الأردنية الهاشمية, Al Mamlakah al Oerdoeniyah al Hashimiyah). Door Corona perikelen moest deze expeditie diverse malen uitgesteld worden, maar nu gaat het echt beginnen. Het gezelschap vertrekt al vroeg naar schiphol, er wordt geen risico genomen want door personeelsgebrek en Covid19 kunnen zowel tunnels als schiphol volledig op tilt gaan. Gelukkig brengt de Privium plus kaart van de WHT verlichting mbt het parkeren, Grens passage en lounge toegang. Het gezelschap zet zich vroeg in gang richting schiphol toch wel beïnvloed door de negatieve berichtgeving rondom de afhandeling van vakantiegangers op schiphol. Behoudens dat we moesten inchecken bij balie rij nummer 1-8 ( voor de kenners uiterst rechts op schiphol) en moesten boarden op D44 (uiterst links op schiphol) verliep alles uitermate soepeltjes. Binnen anderhalf uur na parkeren van de auto op lang parkeren, zaten we aan de bitterballen en heerlijke snacks in de Privium lounge.

Na wat shoppen en dollars pinnen en een kleine lunch besloot het gezelschap richting D44 te gaan. Paniek alom want blossoming flower was haar kleine koffertje kwijt, wat te doen? Door snel combineren en deduceren kwamen we tot de conclusie dat de koffer was vergeten bij de security. Blossoming flower sprintte richting security met de WHT in haar kielzog. Gelukkig wist de Wormholetraveler een binnendoor route waardoor BF binnen een zucht bij de security belandde die haar niet zonder slag of stoot de achtergelaten koffer retourneerde. Het hele gebeuren heeft niet langer dan een kwartier geduurd zodat zowel de WHT als de BF toch nog op tijd zich voor priority boarden konden melden.

De vlucht was prima en behoudens dat er twee volledig geriatrische reisgezelschappen aan boord waren, waarvan het gemiddelde toiletgebruik ver boven het landelijk gemiddelde uitsteeg, bleef de sfeer gemoedelijk en hadden we een behouden landing op Queen Alia Airport. Gelukkig waren we in het bezit van QR codes, Jordan passes en gezondheidsverklaringen en konden we razendsnel de grens passeren. En waar een ambtenaar lastig begon te doen, kon Marina met deze mensen redelijk door een bocht. Na meerdere stempels rijker te zijn geworden en voorzien van een Orange Jordan telefoonnummer, checkten we in bij de auto verhuur maatschappij alwaar we een 4WD in ontvangst namen. In het redelijk verduisterde Amman moest de WHT het Sulaf hotel weten te vinden wat zeker niet heel makkelijk was. Uiteindelijk lukte hem dat met behulp van Moeder Jachthaven die als een ware verkenner de expeditie door de verkeersjungle van Amman leidde. Het was half twaalf s avonds dat er ingecheckt werd en een laat avond soupeetje gelukkig nog tot de mogelijkheden behoorde.

Daarna was het toch alweer twee uur s ochtends voordat de oogjes toe konden in een prachtige slaapkamer.

Morgen naar Jerash, genieten van imposante Romeinse bouwsels.

2 thoughts on “Jordanie, een tocht door het Hasjemitische Koninkrijk

  1. Goedemorgen! Nou heerlijk alweer op reis ! Ga er heerlijk van genieten , er is vast veel moois te zien , ik kijk alweer uit naar foto’s en verhalen 👍😉😀

Leave a Reply