Over springbokjes, een doortastende hospita en een Duitse eetschuur

Het vandaag aanwezige personeel is stukken vriendelijker en actiever dan degene die ons gisteren ontvingen. We ontbijten wederom matineus want we hebben een date met de golfclub van Walvis Bay . Om 08:15 melden we ons bij de golfclub waar de eigenaresse van de golfshop ons al opwacht. We krijgen twee golfsets mee; een voor de dames en een voor de heren.

Bovendien is er een 4 zitter golf cart geregeld die een van de leden beschikbaar heeft gesteld.

De golfbaan van Walvis Baai ligt dicht bij de kust, bovendien is de invloed van de Namib woestijn duidelijk te zien, iedere windvlaag brengt zand mee. Daardoor zijn de fairways hier grote harde leem vlaktes, wel zijn de greens echte gras greens.

Het is af en toe puzzelen om de next hole te vinden maar met behulp van de lokale spelers weten we iedere keer de juiste hole te vinden. Pensionado is in bloedvorm en weet de baan bijzonder goed te bespelen ondanks dat het geen makkelijke baan is. Het reisgezelschap geniet met volle teugen.

Na afloop drinken we nog wat en stappen we in de auto om richting Swakopmund te gaan.

Dat is niet een heel lang ritje want Swakopmund ligt maar een kleine 40 km van Walvisbaai af. We besluiten de alternatieve weg te nemen langs de kust ondanks de waarschuwingen dat het vreselijk weer wordt (windkracht 5 met uitschieters naar zes). Eerst maken we een uitstapje naar de lagune waar we flamingo’s van dichtbij hopen aan te treffen. Dat is een verkeerde keuze; de lagune is gesitueerd bij de vuilnisbelt van Walvisbaai en bovendien is de wateringsszuiverinstallsatie daar ook gelegen. Een gruwelijke putlucht vult zich in de auto en we moeten en masse op kieuw ademhaling over. Gelukkig weten we vliegende flamingo’s van dichtbij te scoren maar dit ritje hadden we beter niet kunnen doen.

We keren terug richting de B2 waar we op weg gaan richting Swakopmund. Swakopmund is een stad aan de kust van westelijk Namibië. Het is de hoofdstad van het administratieve district Erongo . Er wonen 45000 inwoners. De stad ligt aan de rand van de Namib-woestijn en het is een badplaats en wordt gekenmerkt door de Duitse koloniale architectuur. De stad werd in 1892 gesticht als de belangrijkste haven voor Duits Zuidwest-Afrika .Daarnaast is het de activiteiten stad van Namibie. Activiteiten zoals quadrijden, kameelrijden, paragliden en dagtochten door de woestijn worden aangeboden in de spectaculaire zandduinen nabij Langstrand , ten zuiden van de rivier de Swakop .

Na een relatief kort ritje komen we aan bij de Namib Lodge die gerund wordt door Brigite.

De lodge is een prachtige mooi onderhouden lodge en Brigite een doortastende dame. Voor we het weten heeft ze twee diners geregeld in de mest populaire restaurants die al dagen zijn volgeboekt, een small five safari en reeds in de middag een afslagtijd bij Golfclub Rossmund en een lunch aldaar. Ze heeft een verzoek of we een cadeau daar kunnen overhandigen aan Jens de Caddiemaster wat we natuurlijk graag doen. Het cadeau is een sinaasappel voorzien van een felicitatie brief en 100 NAD.

Ze waarschuwt ons dat het verschrikkelijk weer wordt, lees dat het hard waait maar geluk bij een ongeluk, no rain at all. Na kwartier te hebben gemaakt gaan we richting golfbaan Rossmond waar we eerst een lunch gaan gebruiken en dan gaan spelen. Het is gelegen buiten Swakopmund midden in de Namib, het is een van de slechts vijf woestijngolfbanen met uitsluitend gras ter wereld, een echte groene oase.

We rijden eerst verkeerd en kunnen daardoor de mooie villawijk bekijken die aan de golfbaan gebouwd is. De huizen hebben prachtig aangelegde cactus tuinen die mooi in het landschap opgaan.

In het clubhuis hebben we een mooi panorama overzicht over de fairways en greens van hole 9 en 18 waar heel veel springbokken en nijlganzen rondlopen.

Na een lichte lunch maken we ons klaar voor wederom een potje golf. De baan is prachtig en in vergelijking met Walvisbaai veel groener en de fairways zijn ook groen. Het is best bijzonder om tussen de springbokken te spelen en we nemen veel foto’s.

Tegen het einde van de middag zijn we uitgegolfd en keren we terug richting lodge. De wind is inmiddels tot serieuze proporties aangezweld maar toch besluiten we met de benenwagen richting restaurant Kuchi te gaan. Onderweg is het best wel koud zoals het op een stormachtige herfstdag in november is in Nederland. We arriveren in Kuchi en het pand is afgestampt vol; begane grond en eerste verdieping zijn volledig bezet.

Een tafel centraal geplaatst op de begane grond is voor ons bestemd. Waarschijnlijk zit er nu een gezelschap van acht ergens aan een te kleine tafel, want deze ronde tafel is mega.

Opnieuw is het eten prima en we vermaken ons goed, we wisselen nog wat wetenswaardigheden uit met andere reizigers die we eerder zijn tegengekomen. Tja je wordt als reiziger allemaal op dezelfde manier rondgepompt dus kom je elkaar wel eens tegen.

Met wat vertraging kunnen we afrekenen( de serveerster had een rookpauze) en keren we terug richting lodge waar de slaap snel komt.

Morgen small five safari

Leave a Reply