Morning game drive and a day by the pool

Nu is het echt vroeg dat we opstaan want we gaan game driven, NDumba onze driver, heeft gevraagd of we scherp half zeven bij de receptie gereed willen staan. Dat is gelukt echter om vijf over half zeven nog steeds geen Ndumba en dat zijn we niet gewend in het altijd puncktliche Namibie. De Wormholetraveler die al een tijdje aan het wachten is, vraagt aan de receptie of er iets fout was met de afspraak, maar nee NDumba is onderweg.

Met het 27 MC bakje wordt hij opgeroepen en gelukkig reageert hij op de oproep; hij heeft vertraging opgelopen, 2 boekers zijn niet opkomen dagen en dus gaat het reisgezelschap uiteindelijk met 2 andere gasten op game drive.

Wij rijden richting de Andersson’s gate om weer Etosha in te rijden maar dat betekent een hoop administratieve rompslomp de sheriff en de parkwacht controleren beide de papieren en id’s op onregelmatigheden.

Aangezien wij niet de enige zijn die op een ochtend game drive gaan staat er al een aardige file voor de gate en als ook nog blijkt, tot groot ongenoegen van onze driver, dat de game drive auto’s die gevoed worden met de inhoud van touringcars die uit de diverse lodges buiten het park safari gangers ophalen, voorrang krijgen.

Na een tijdje mogen we door en onmiddellijk moeten we in de remmen omdat er twee giraffen over steken.

En opnieuw zien we heel veel beesies, steenbokken, gazelles, wildebeest, olifanten, een Rhino in de verte, roofvogels en de onvermijdelijke Cory Buster.

Soms heeft een collega pech zoals nu en moet NDumba stoppen om stroom te leveren voor het oppompen van een leeglopende band. de motorklep gaat open en klaar is kees. Wel even uitkijken dat je niet door een voorbij lopend roofdier aangevallen wordt.

Af en toe is het filerijden als er weer iets bijzonders wordt gespot zoals een Cheetah die zich in de bosjes verstopt heeft.

Soms moet de spotter laag bij de grond zijn om bijvoorbeeld de grond eekhoorn te spotten die zijn staart als parasol tegen de zon gebruikt

Als uitsmijter komen we twee olifanten bullen tegen die al wandelend ons tegemoet komen.

Uiteindelijk brengt NDuma ons weer veilig thuis bij de lodge waar we de bedjes aan het zwembad bezetten.

We bestellen wat cocktails en de inwendige mens wordt versterkt.

Enigszins rozig sluiten we de dag af en maken ons klaar voor wederom een gezellige avond in Etosha Safari Camp. Morgen verkassen richting Halali

Leave a Reply